Intrebari Frecvente

Ce este un Escape room?Ati vrut vreodata sa fiti eroul unui film de aventura? Un escape room ‘real’ va ofera o astfel de experienta unica, distractiva si interesanta. O experienta care solicita spiritul de observatie, mintea si abilitatea de a lucra in echipa a fiecarui participant. Un joc la care puteti veni cu familia, cu prietenii, cu colegii de scoala sau de serviciu… in orice fel de echipe de 2-7 persoane. Va veti alege ‘misterul’ pe care vreti sa il rezolvati, si veti fi condusi in ‘lumea’ respectiva – o camera din care veti putea ‘evada’ odata ce ati indeplinit obiectivul final… sau cand expira timpul alocat! Pentru a rezolva misterul, veti avea nevoie de atentie maxima pentru a descoperi diferite obiecte si indicii; va trebui sa va puneti mintea la contributie pentru a folosi aceste indicii in rezolvarea a tot felul de enigme; si sa colaborati indeaproape cu toti membrii echipei. Jocul dureaza de regula 60 de minute, si in tot acest timp, veti trai o experienta unica, pentru ca in timp ce dezlegati misterele, veti explora o lume magica, intr-o incapere decorata special pentru a va transpune in ‘povestea’ pe care ati ales-o. E captivant si foarte distractiv!Cine poate juca?Cam oricine poate juca, si in ocazii diverse:

  • Prieteni si familii care vor sa petreaca timp impreuna intr-un mod placut si distractive
  • Cupluri care vor sa descopere mai mult unul despre celalalt (de ce nu, poate fi o activitate perfecta pentru prima intalnire, pentru a ‘sparge gheata’)
  • Angajati ai unor companii, pentru team buildings sau petreceri tematice
  • Elevi care participa la programul Scoala Altfel
  • Adolescenti (ideal, peste 11 ani) si adulti care vor sa-si sarbatoreasca aniversarea intr-un mod inedit
  • Turisti care vor sa descopere modalitatile de divertisment din oras
  • Online Gamers si experti in Escape Rooms – incercati sa bateti recordurile de timp ale fiecarui joc!

 

Cati jucatori pot fi intr-o echipa?

Recomandam 2-8 jucatori pentru ‘Evadarea din Piramida’ si ‘Gaseste Criminalul in Serie’, si 2-6 jucatori pentru Spargatorul de banci.

 

E vreo restrictie de varsta?

Nu exista nici o restrictie de varsta; dar rezolvarea enigmelor poate fi o sarcina prea dificila pentru copii sub 10 ani. De aceea, acestia s-ar putea sa nu aprecieze experienta. Copiii sub 14 ani trebuie insotiti de un adult.

 

Nu e periculos sa fiu inchis(a) intr-un escape room?

In nici un moment, nu veti fi in nici un fel de pericol. Fiecare sala este monitorizata de catre un conducator de joc, care urmareste fiecare moment al jocului. El are rolul de a va ghida in cazul in care solicitati indicii (vi se va comunica in prealabil la cate indicii aveti dreptul), si de a se asigura ca totul se petrece asa cum ar trebui. El/ ea va va deschide usa in cazul in care timpul jocului a expirat si nu ati reusit sa rezolvati misterul in timpul alocat (de regula, 60 de minute). De asemenea, daca vreti sa parasiti jocul in orice moment si sub orice motiv, o puteti face doar solicitandu-i aceasta conducatorului de joc, cu care aveti permanenta comunicare. Daca doresc, ceilalti participanti pot continua jocul.

Care este rata de success in a ‘evada’ din camera rezolvand misterul?

Jocurile noastre au un grad de dificultate mediu-ridicat. De aceea, multi dintre participanti nu vor reusi sa dezlege misterul pana la capat in cele 60 de minute alocate. Indiferent daca veti castiga sau nu, experienta va fi de neuitat – pentru ca oricum, veti gasi o gramada de indicii si va veti distra lucrand in echipa pentru a le descoperi si a le pune cap la cap. Nu veti sti cand a trecut timpul!

La ce fel de puzzle-uri sa ma astept?

Fiecare escape room e diferit – iar imaginatia designerilor nostri este foarte bogata. Puteti gasi chei care sa descuie usi secrete; puteti descoperi sau deduce coduri din litere si/sau cifre care vor fi folosite pentru declansarea a tot felul de mecanisme; va trebui sa asezati componentele unor mecanisme in pozitia corecta pentru a le pune in functiune; sa interpretati diferite mesaje, sa puneti cap la cap tot felul de puzzle-uri… orice este posibil.

De cata forta sau agilitate fizica e nevoie?

Este important sa stiti ca, desi veti fi intr-o lume ‘reala’ si nu intr-un joc pe calculator, nu va fi necesara forta, agilitatea sau sa efectuati vreun exercitiu fizic intens pentru nici o parte a jocului.

Exista vreo conditie speciala pentru a putea juca?

Suntem bucurosi sa oferim experientele unice ale Escape Room-urilor noastre tuturor celor interesati. Pentru a putea permite tuturor participantilor sa beneficieze de aceleasi conditii Premium, trebuie sa impunem anumite reguli participantilor la jocuri:

  • Nu vom permite accesul in salile de joc participantilor aflati sub influenta bauturilor alcoolice sau a substantelor interzise
  • Participantilor cu comportament agresiv fata de partenerii de joc, de coordonatorii de joc, sau fata de echipamentele din incinta The Mind Escape, li se poate refuza sau restrictiona in orice moment (inclusiv pe parcursul jocului) accesul in salile de joc. Dupa cum am mentionat, nici un mister nu necesita apelarea la forta fizica pentru a fi rezolvat; de aceea, orice gest violent poate duce la distrugerea echipamentelor noastre sau a decorului.
  • Puteti folosi telefoanele mobile inainte/ dupa joc; dar nu puteti intra in salile de joc cu telefoanele mobile. Veti gasi in sali tot ceea ce va este necesar pentru rezolvarea misterelor; nu va fi nevoie sa va folositi telefoanele mobile pentru nici o activitate. In acelasi timp, trebuie sa protejam viitorii jucatori de riscul ca misterele sa fie divulgate prin filmarea/ fotografierea unor elemente din Escape Rooms. Vi se vor pune la dispozitie seifuri pentru depozitarea telefoanelor mobile/ aparatelor foto/ camerelor video pe perioada desfasurarii jocului.

Cum putem face rezervarea?

Pentru a rezerva o sesiune de joc in unul din Escape Rooms, va rugam sa accesati sectiunea Rezervari a site-ului nostru. Veti selecta acolo tema pe care o alegeti, ziua in care doriti sa jucati, precum si una dintre orele care apar ca disponibile. Va trebui sa specificati numarul de jucatori. Veti primi un email de confirmare a rezervarii.

Pentru a rezerva o aniversare, un eveniment Corporate sau Scoala Altfel, va rugam sa ne scrieti la rezervari@themindescape.ro.